Vești bune de la Bruxelles! Deputatul Nicu Niță: ”Fermierii nu vor mai fi obligați să lase terenurile pârloagă!”

Derogarea decisă de Comisia Europeană suspendă obligativitatea fermelor de a lăsa 4% din suprafața de teren deținută drept zonă neproductivă și dă fermierilor dreptul să opteze pentru modul în care vor acționa asupra suprafeței respective.

”Îl felicit pe dl. ministru al agriculturii şi întreg executivul condus de dl. premier Marcel Ciolacu pentru toate demersurile făcute pentru rezolvarea problemelor semnalate de fermierii români.

Vocea acestora s-a auzit până la Bruxelles şi astfel, fermierii nu vor mai fi obligați să lase terenurile pârloagă, prin derogare de la Regulamentul Parlamentului și Consiliului European în ceea ce privește aplicarea standardului privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor(standardul GAEC)”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Scăderea procentului la 4% (de la 7%) din terenul arabil dedicat unor culturi intermediare sau cultivării unor plante fixatoare de azot sau asigurarea unei zone neproductive – oferă o mai mare felixibilitate fermierilor români.

”Este clar că fermierii au nevoie de mult mai mult sprijin, însă fiecare pas înainte este un plus pentru acest sector.

La fel ca întotdeauna, vreau să asigur fermierii şi agricultorii de întreg sprijinul meu şi întreaga disponibilitate, astfel prin dialog constructiv vom reuşi să aducem cât mai multe schimbări pozitive în segmentul atât de important pentru economia țării, cât şi pentru viața noastră zilnică”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry