Noi nu suntem golani și nici barbut nu știm…

Asta se întâmplă când, după o viață de golăneală, cu discoteci, bătăi și bani de la tata, ajungi în Parlamentul României. Discursul deputatului de la Cireșu, cu referiri la jocuri de barbut și amenințări la adresa contracandidaților ar trebui să pună serios pe gânduri electoratul brăilean.

În ziua de astăzi, când orice om cu ”valoare” (ca sicilienii) poate ajunge să-și cumpere un loc de deputat sau senator, iar apoi să propună și să voteze legi care ne afectează în mod direct, atât pe noi, cât și generațiile care vin din urmă, ar trebui să fim mai exigenți cu oamenii pe care îi trimitem să ne reprezinte.

În cazul de față însă, legea electorală este făcută de așa natură încât unii, cum este și cazul deputatului de la Cireșu, să poată obține un loc în Parlamentul României, chiar și fără a avea voturile necesare, prin redistribuire. Așa ajunge un personaj sinistru, care nu s-a remarcat decât prin bătăile care au ținut primele pagini ale ziarelor locale, să propună proiecte de lege și să voteze legi, pentru români.

Odată ajuns la capitală, parvenitul nu s-a mulțumit cu puțin. Rând pe rând, cu sacul plin, i-a îndepărtat pe cei care au clădit Partidul Național Liberal și au pus bazele opoziției la Brăila, pentru a-i înlocui cu o mână de habarniști, în fruntea cărora s-a autointitulat președinte al liberalilor pe tot județul. Bine, dacă-l întrebi, el zice că a fost votat, dar nimeni nu știe, nici până astăzi, cum și de cine.

La ultima întâlnire cu simpatizanții PNL (acea întâlnire nu se poate numi conferință de presă, atunci când alegi să chemi doar jurnaliști care să te mângâie frumos pe creștet), deputatul de la Cireșu s-a simțit atât de confortabil încât a uitat că prin intermediul acestor vuvuzele se adresează electoratului.

Deputatul de la Cireșu a vorbit în termeni golănești despre fondurile europene, folosind argouri cu referire jocurile de barbut: ”În momentul în care para-ndărătul va fi eligibil pe fonduri europene…”. Și a continuat cu amenințări la adresa președintelui Consiliului Județean: ”Vreau să-i transmit domnului Chiriac că, dacă nu mă lasă în pace, să nu mă mut la Brăila și nu-i bine pentru el”.

Noi nu suntem golani și nici barbut nu știm, dar înțelegem că para-ndărăt ar fi atunci când iei fonduri europene și le cheltui cu firme obscure care folosesc muncitori la negru. Cât despre amenințări, băieții din Brăila spun că, de când e deputat, Popa nu mai trebuie să plătească 100 de dolari ca să bea o cafea pe Calea Călărașilor. Probabil cafeaua s-a scumpit… nu știm…

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry