Habemus prefect ?!

Încă de la început am avut rezerve cu privire la propunerea de numire a lui Nicușor Ciocan, în funcția de prefect, pentru care îl recomandau doar apartenența politică și apropierea față de liderul organizației de partid, Ionuț Cătălin Stancu, la rândul său un apropiat al președintelui USR Dan Barna. Teama că alegerea lui Nicușor Ciocan nu a fost cea mai bună cea mai bună variantă pentru Brăila s-a adeverit în lucrurile care s-au întâmplat în ultimele 20 de zile de când reprezentantul USR se face că ne conduce județul! Asta după ce două luni de zile, în plină pandemie, Guvernul a lăsat Brăila fără prefect, la conducerea Prefecturii nefiind decât un subprefect – discret în cele 2 mandate pe care le-a deținut – cu atribuții de prefect.

Cum există pandemie, oficial recunoscută la nivel național, prioritate națională etc etc, că sunt cunoscute sloganurile oficioase, ne-am fi așteptat ca gestionarea pandemiei să fie, măcar declarativ, una din prioritățile noului prefect.

Din păcate, ne-am înșelat!

În momentul instalării în funcție, pe data de 4 martie, noul prefect a enunțat ca prioritate o chestiune oarecum tangențiale cu fișa postului, și anume să sprijine toate autoritățile locale să acceseze fonduri europene. Aveți dreptate, asta este prioritatea Brăilei, în momentul de față! Când zeci de oameni se îmbolnăvesc zilnic, se înregistrează decese aproape în fiecare zi, avem doar 7 centre de vaccinare în tot județul și numeroși brăileni așteaptă ca să fie vaccinați împotriva Covid 19!

Apreciez faptul că s-a aflat printre cei care au beneficiat de acest vaccin fiind încadrat în categoria persoanelor cu boli cronice care au intrat în etapa a doua de vaccinare, la începutul lunii martie. Șansă de imunizare pe care și-o doresc, cât mai curând posibil, peste 7.000 de locuitori ai județului care, cu speranță, s-au înscris pe listele de așteptare !

Nu am aflat, ca un prefect resposabil ce se presupune a fi, ca Nicușor Ciocan să fi convocat de urgență factorii de decizie de la nivel județean implicați în gestionarea pandemiei ca să le ceară explicații cu privire la această situație. Și să le solicite soluții și propuneri astfel încât mai multe spații adecvate să fie amenajate ca centre de vaccinare și pentru a deveni funcționale, cât mai repede cu putință! După care să iasă public și să ne asigure că a identificat posibilele soluții și să ne promită că va merge la București la colegul său de partid, la șeful Ministerului Sănătății, și că nu se va întoarce până nu va avea rezultate concrete. A se citi mai multe centre de vaccinare aprobate și deschise, și mai multe doze de vaccinuri trimise către Brăila!

Cu părere de rău, până acum nu am remarcat nimic notabil în activitatea noului prefect.

În afară de o întâlnire cu un consul turc și de o altă întâlnire cu reprezentanți ai marilor lanțuri de magazine. Așa am aflat de ”scenariului roșu în care se afla județul nostru” deși în realitate doar municipiul Brăila si alte câteva localități din județ se află, la acest moment, în scenariul roșu! Și de o postare pe contul personal de Facebook în care ne dădea ”o veste tristă pentru brăileni”. Legată de pandemie!

Să nu ne ziceți că secretara nu v-a dat până acum parola de acces la contul Instituția Prefectului – Județul Brăila !

Agenda de lucru prefectului de pe siteul Prefecturii este imaculată, de 20 de zile, precum o condică de prezență nesemnată. De ce să știe omul de rând cu ce își ocupă timpul domnul prefect când este la serviciu?

Nicușor Ciocan nu a fost pregătit să fie numit prefect. Încă mai studiază actele normative în baza căreia funcționează instituția pe care o conduce vremelnic. Și fișa postului. Poate și CV-urile celor pe care urmează să îi angajeze la Cancelaria sa. În ce grea misiune s-a băgat fără nicio obligație!

Apucați-vă de treabă serioasă !

Nu uitați ce ați promis la jurământul de investire : ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului!”

Încercați să dovediți prin fapte că nu sunteți cel mai slab prefect al Brăilei din ultimii 20 de ani!

P.S. Domnule prefect, cu HoReCa nu organizați o întâlnire? Nu sunteți măcar puțin curios să vedeți din ce trăiesc brăilenii cărora guvernul pe care îl reprezentați le-a închis afacerile fără un dram de ajutor în schimb?

Cu brăilenii care au rămas fără muncă în ultimul an nu vreți să vă întâlniți?

Acesta este un pamflet și trebuie citit ca atare !

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry