18402 lei pentru ECOBAZA – spaţiu de educaţie formală şi non-formală – proiect educaţional în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Edmond Nicolau” Brăila

Proiectul ,, ECOBAZA – spațiu de educație formală și non-formală face parte din cele opt câștigătoare ale concursului de proiecte organizat de Fundația Comunitară Galați. Liceul Tehnologic ,,Edmond Nicolau”   va beneficia de 18402 lei. Demersul face parte din programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” – o inițiativă coordonată de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțată de Lidl cu o sumă totală de 1.430.000 lei și implementată prin fundațiile comunitare din 6 orașe. În Brăila, cele 8 proiecte finanțate prin program sunt gestionate de Fundaţia Comunitară Galați.

Tinerii liceeni au fost implicați încă din faza de concepere a acestui proiect când le-a fost solicitat un punct de vedere cu privire la o viziune pentru revitalizarea acelui teren nefuncțional din curtea liceului.

Urmează să fie realizată cu implicarea voluntarilor din liceu ecologizarea spațiului până la mijlocul lunii noiembrie. Cei 3000 mp vor fi curățați, se va realiza o toaletare a copacilor, vor fi scoși puieții crescuți necontrolat, va fi pregătit terenul şi pus gazon.

În paralel se va realiza un plan de amenajare peisagistică cu 4 puncte de lucru urmând a fi realizată amenajarea „Ecobazei” și revitalizarea spațiului până la finalul lunii decembrie 2020.

Din a doua parte a lunii ianuarie 2021 se vor desfășura aici ateliere de lucru non-formale pentru educarea tinerilor în vederea respectării mediului natural, menținerea sănătății, adoptarea unui stil de viață sănătos și sportiv.

Acestor activități nonformale li se adaugă activitățile din curricula școlară care pot fi desfășurate în acest spațiu – ex. orele de dirigenție.

Toate activitățile se vor desfășura în perioada octombrie 2020 – martie 2021 în cadrul Liceului Tehnologic Edmond Nicolau, Brăila.

Pentru noi, un criteriu fundamental în ceea ce privește selecția inițiativelor în care ne implicăm este relevanța pentru contextul local. De aceea, ne bucurăm că putem susține proiecte de impact gândite de la zero de organizații locale, bazate pe informații relevante de la firul ierbii, pentru comunitatea din care fac parte, pornind de la niște nevoi foarte bine identificate. Ne bucurăm că putem sprijini astfel de inițiative pe cât de curajoase, pe atât de autentice și că putem contribui astfel la un viitor mai bun pentru comunitățile din care facem parte.

a spus Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl România.

Sunt profesor de istorie şi preocuparea mea principală este să promovez păstrarea patrimoniului naţional. Moştenirea noastră culturală este ceea ce ne face diferiţi de alte popoare şi este o mărturie şi o expresie a valorilor, credinţelor, cunoştinţelor şi tradiţiilor. Curtea şcolii noastre-un spaţiu generos este în acest moment folosit de elevi în proporţie de 30%, aşa cum România, o ţară mare şi bogată este folosită insuficient de noi, copiii ei. Exerciţiul de reamenajare a curţii şcolii îmi doresc să fie un exemplu de patriotism şi implicare civică. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul Fundaţiei Comunitare Galaţi şi finanţate de Lidl România.

a spus Miler Cornelia, profesor de istorie, coordonatorul proiectului în cadrul liceului.

Detalii despre programul de finanțare implementat pentru Brăila și alte materiale referitoare la program se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro și pe canalele de comunicare ale Fundației Comunitare Galați.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry