Activitate preventivă cu elevi de Ziua Internațională Anticorupție

La data de 9 decembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție. Pentru marcarea acestui eveniment, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, a desfăşurat o activitate educativ-preventivă cu elevi ai Liceului „Hariclea Darclee”.

Se împlinesc 20 de ani de când, la 9 decembrie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internațională Anticorupție. Această zi aniversară a fost stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei şi semnată la 9 decembrie 2003. Ea marchează promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei. Acest proces trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie contribuie atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii. Este necesar ca şi aceştia să ia atitudine şi să sesizeze organele competente atunci când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu ocazia aniversării acestei zile, la data de 06 decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Brăila, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, a derulat o activitate de educație anticorupție cu elevi ai liceului „Hariclea Darclee” pentru promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul cetățenilor.

Prin aceasta s-a urmărit conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie, avem oricând la dispoziție linia Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivelul județului Brăila, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon/fax 0239.613.634, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila, situat pe strada Ana Aslan, nr. 39 sau prin e-mail, la adresa brăila.dga@mai.gov.ro.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry