Brăila este pe harta muzicii Folk! Festivalul Național de la malul Dunării este la a XV-a ediţie!

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează în perioada 26-27 noiembrie 2022, a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de folk Chira Chiralina.

Festivalul concurs este un eveniment anual, competitiv şi are drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, de continuare a unei importante tradiţii a genului la Brăila, un oraș al muzicii și al artelor, un punct important pe harta muzicii folk, unde reprezentanții acestui gen muzical și-au demonstrat calitățile de folkiști adevărați în cadrul multor evenimente de gen și concursuri naționale!

Festivalul Național de folk Chira Chiralina se desfășoară pe două secţiuni: concurs (14 concurenti) și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului după cum urmează:  Sâmbătă, 26 noiembrie 2022 concert Fără Zahăr; concert Ducu Betzi & Friends, Duminică, 27 noiembrie 2022, concert Mihai Mărgineanu & Band.

La înscrierea în concurs pot participa cetăţeni români şi străini, rezidenţi sau azilanţi în România, indiferent de sex şi religie, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției și în baza Fișei de înscriere însoțită de repertoriul de concurs. Data limită de înscriere este 10 noiembrie 2022.

Pentru detalii suplimentare referitoare la derularea concursului propriu-zis din cadru acestui eveniment cultural artistic, consultati regulamentul evenimentului (https://centruldecreatiebraila.ro/category/festivaluri/festivalul-national-de-folk-chira-chiralina/ sau https://www.facebook.com/festival.folk.chira.chiralina/).

Biletele se pot procura atât online cât și de la Agenția de bilete a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale Braila, Piata Traian, nr 2, Municipiul Brăila.

Brăila va continua să cânte folk căci acest gen muzical va dăinui prin glasurile zecilor de participanți, ce vor fredona la scenă deschisă versuri consecrate………. versuri legendare!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry