Caravana filmului romanesc – Vezi aici programul!

Caravana filmului romanesc – Vezi aici programul!

 

 

„Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul / Capodopere ale cinematografiei nationale” este un proiect aflat in al saselea an de existenta. El aduce filmul romanesc acasa la oameni, promovandu-l intr-o maniera accesibila. Filme de patrimoniu si succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate orasele tarii, mari si mici, in spatii diverse, de la piete centrale, la biblioteci, muzee, sau spatii neconventionale. Aceste evenimente, rememorand marile momente ale istoriei si prezentului filmului romanesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului si stimuleaza sentimentul de mandrie locala, prin punerea in valoare a geografiei culturale a oraselor.

Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), in parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) si Digifilm Design, a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMANESC, proiect ce s-a derulat, la nivel national, prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.

In cei cinci ani de existenta, Caravana filmului romanesc a ajuns in 30 de orase, avand un numar aproximav de 115.000 de spectatori si consemnand 2.500 de referiri in presa locala si nationala. In cadrul Caravanei, toate filmele sunt prezentate la o calitate artistica si tehnica de exceptie, fiind refacute ca sunet si imagine.

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul National al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, ANF – Arhiva Nationala de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual – Societatea Autorilor Romani din Audiovizual si co-finantat de A.F.C.N. – Administratia Fondului Cultural National

 

Braila, 12  – 14 august 2018

PARCUL MONUMENT

 

Duminica, 12 august, ora 20.15: PACALA

Regia: Geo Saizescu; Scenariul: Dumitru Radu Popescu, Geo Saizescu

Cu: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Stefan Mihailescu-Braila, Vasilica Tastaman

 

Luni, 13 august, ora 20.15: TATAL FANTOMA

Scenariul si regia: Lucian Georgescu

Cu: Marcel Iures, Mihaela Sirbu, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Valer Dellakeza, Bujor Macrin

 

Marti, 14 august, ora 20.30: LIVE

Regia: Vlad Paunescu; Scenariul: Mihai Manescu, Vlad Paunescu

Cu: Rodica Lazar, Tudor Chirila, Crina Tofan, Ioana Blaj, Catrinel Dumitrescu, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleont, Mircea Badea

Invitati speciali: Vlad Paunescu, Oana Paunescu, Andrei Paunescu

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry