”Cerna” și perspectivele sportive ale educației

Ziua Mondială a Educației  a fost sărbătorită la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” prin demararea unui proiect sportiv, intitulat ”Panait Cerna, Cupa Campionilor la volei”.

În acest sens, inițiatoarea activității sportive, prof. Nicoleta Bujor, ne-a declarat:

”Proiectul  a debutat  cu patru echipe mixte, de volei, formate din elevi din clasele a IX a – a XII a. Sub coordonarea prof. Veronica Picuș,  directorul liceului, au fost desfășurate activități sportive specifice, un rol important având aici și căpitanii celor patru echipe, respectiv Eduard Cochirleanu (a X a A), Adrian Botezatu (a XII a B), Marian Lupu (a XI a A),  și Dorin Mazâlu (a X a A).”

În context, unii dintre participanți  au ținut să-și exprime opinia  despre întrecerea  sportivă organizată:

”A fost o activitate  productivă și m-am simțit foarte bine jucând. A fost cât se poate de profesional, ceea ce mi-a plăcut,  și sper că vom mai avea astfel de activități!” (Georgiana Manea-a XI a E).

”Pentru mine a fost o activitate perfectă de Ziua Mondială A Educației. Se poate spune că educația începe printr-un corp și o minte sănătoase, iar prin sport spiritul învață să fie liber și puternic. În cadrul întrecerii, a sporit  încrederea în colegii de echipă și  anticipând anumite puncte slabe ale adversarilor, am demonstrat că putem fi învingători. Felicitări tuturor echipelor,  și doamnei profesor antrenor, pentru crearea acestor amintiri frumoase!.” (Eduard Cochirleanu-a  X a).

”Activitatea pe care am desfășurat-o a fost una competitivă, interactivă, dar și amuzantă, spiritul de echipă a fost nelipsit, iar bucuria fiecărui punct adus de coechipieri, dar și de adversari, a fost o adevărată provocare.” (Adrian Botezatu- a XII a B)

”Sportul a fost întotdeauna partea esențială din viața mea. Sunt unii oameni care petrec  cea mai mare parte a timpului în fața televizorului, uitându-se la emisiunile dedicate fotbalului, sau altor sporturi, însă eu am ales să le practic. Activitatea la care am participat, din punctul meu de vedere, a fost cea mai frumoasă, pentru că mi-am dat tot sufletul pe teren, încercând să demonstrez tot ce am învățat până acum.” (Denisa Bordei-a Xa C).

”Activitatea Cupa Campionilor la volei , a fost o inițiativă plăcută și relaxantă, fiindcă ne-am putut dezvolta spiritul de echipă, precum și competitivitatea. Am conștientizat importanța calmului și concentrării în cadrul jocului de echipă, și aș reveni cu mare drag, pentru astfel de activități.” (Ioana Tudor-a XI a E)

”Activitatea la care am participat miercuri a fost una specială, pentru ca am putut face ceea ce ne place, într-un loc cunoscut. Colegialitatea dintre jucători, dar și dintre echipe, nu a lăsat de dorit ,fiind o atmosferă minunată, atât pe teren , cât și în afara acestuia. Întrecerea s-a desfășurat la cote ridicate, astfel încât a fost o adevărată provocare stăpânirea de sine. Mi-aș dori să existe cât mai multe evenimente de acest gen.” (Bogdan Bibicu-a XII a B)

În încheiere, prof. Nicoleta Bujor, ne-a mai declarat: ”Pentru că suntem la prima ediție, și la start s-au aliniat doar patru echipe, organizatorii au acordat și titluri onorifice participanților. Astfel, elevii care au obținut locul I au primit titlul de ”Campioni”, cei de pe locul II titlul de ”Finaliști”, elevii de pe locul III ”Ambițioși” , și cei de pe locul IV ”Speranțe”. Echipa campionilor a fost condusă de Eduard Cochirleanu.”

Activitatea a fost sponsorizată, prin grija coordonatorilor proiectului, cu diplome, cupe și dulciuri, pentru toți participanții.

Redactor – Ionel LĂZĂRICĂ

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry