„Despre Moscopol, pe ecran!” și „Duet de Dragobete!” | Evenimente culturale cu o deosebită importanță pentru cultura tradițională și valorile Brăilei

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, organizează în data de 24 februarie 2024, începând cu ora 18:00, două evenimente culturale cu o deosebită importanță pentru cultura tradițională și valorile Brăilei, respectiv Despre Moscopol, pe ecran! și Duet de Dragobete!

Cele două evenimente nu sunt deloc întâmplătoare deoarece vor omagia marea personalitate a artistului  brăilean Jean Moscopol, cântăreț şi compozitor brăilean de muzică ușoară care s-a remarcat în perioada interbelică, prin muzica sa ce a scris istorie si vor celebra tradiționalul Dragobete, printr-un program artistic, spectaculos și impresionant de muzică, pe versurile artistului Jean Moscopol, un show exploziv, o colaborare a claviaturistului Cornel Cristei, inspiratul compozitor și aranjor,  cu Irina Popa, una dintre cele mai valoroase și autentice voci de gen, din țara noastră, cei care sunt mereu primiți de publicul brăilean și nu numai cu ropote de aplauze.

Jean Moscopol, pe numele său real Ioan Moscu, s-a născut pe 26 februarie 1903 la Brăila și a devenit cunoscut în perioada interbelică pentru interpretările sale memorabile la radio, dar și pentru recitalurile pe care le oferea în restaurantele bucureștene. Piese precum Alhambritta, Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara! sau  Lăsați-mă să cânt au devenit hituri și au intrat în istorie, plasându-l pe Jean Moscopol în elita artei muzicale și nu numai.

Anul acesta, in data de 26 februarie se împlinesc 121 de ani de la nașterea marelui artist omagiat și de Brăila, orașul său natal iar Jana Andreescu, nepoata maestrului Jean Moscopol, va fi cea care cu nostalgie ne va povesti din culisele vieții și carierei acestuia.

Evenimentele cultural-artistice Despre Moscopol, pe ecran!  și respectiv Duet de Dragobete!, un prilej minunat de a celebra cu entuziasm și energie proaspătă dragostea față de ființa iubită, prin piesele alese, se vor desfășura în Sala ProArte  a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și vor fi transmise live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila.

Intrarea este libera si se va face doar pe bază de invitații, in număr limitat cu titlu gratuit,  obținute de la sediul  Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din Piața Traian, nr 2.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry