Echipele Helix și RoSophia vor organiza prima competiţie de robotică, la Palatul Tineretului din Brăila!

Echipa de robotică a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila – Helix, alături de prietenii lor de la echipa de robotică RoSophia din Galați și-au unit forțele și, sub patronajul Consiliului Județean Brăila și a Primăriei Brăila, cu directa implicare a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila și Asociației Naţionale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Brăila, vor organiza prima competiție de tip MEET, între 20 de echipe de robotică, ce va avea loc la Palatul Tineretului din Brăila, Calea Călărașilor nr. 52, în data de 13 ianuarie 2024, începând cu ora 11:00 pentru publicul larg.

În acelaşi weekend şi în aceeaşi locaţie, pe 14 ianuarie va avea loc ROBOFEST – DUAL EDITION. La acest eveniment se vor putea vedea expoziţii de roboţi de toate categoriile pregatite de cele două echipe şi de către sutele de copii ce iau parte la eveniment. De la puternicii roboţi ce participă în cea mai mare competiţie de robotică destinată liceenilor, FIRST Tech Challenge, până la roboţi din lego ce urmăresc linii şi execută sarcini pe planșe de concurs, la Robofest vor putea fi văzute zeci de invenţii făcute de elevi din judeţele Brăila şi Galaţi.

Este o ocazie specială pentru toți cei pasionați sau interesați de robotică și educație STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) din Brăila, și nu numai, să asiste la derularea live a unei etape a concursului First Tech Challenge Romania (FTC), care a devenit cel mai puternic eveniment de robotică din România, cu peste 200 de echipe, înscris și într-un calendar internațional, și în care participă cele două echipe organizatoare, Helix și RoSophia, premiate la celelalte ediții ale concursului, precum și echipele din Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzau, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța.

Echipele înscrise la ediția din acest an vor trece prin Competiții locale MEET, unde iși testează abilitățile tehnice și de strategie de joc. Sunt 45 de astfel de competiții planificate în toată țara, printre care și cea de la Brăila, unde se strânge punctajul necesar promovării în următoarea etapă, cea regională.

Se cuvine să amintim că Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de Dana Războiu în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul FIRST Tech Challenge, care promovează și susține educația STEAM pentru elevii de liceu și mentorii lor. Încă din 2016, asociația este Program Delivery Partner Romania pentru programul internațional FIRST Tech Challenge, care are finala mondială la Houston – SUA, aflat acum la a VIII-a ediție.

Brăilenii sunt așteptați la un eveniment în premieră, un eveniment unic, plin de pasiune, inventivitate, inteligență și competitivitate, un eveniment care vă va prezenta cum arată viitorul prin ochii unor tineri cu adevărat extraordinari, într-o atmosferă cum nu ați mai trăit niciodată.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry