Elevul agresiv de la Școala Sf. Andrei va merge la cursuri însoțit de bunică! Canciu: ”Părinții din acea clasă trebuie să înțeleagă că nu este posibil ca acest copil să fie îndepărtat!”

La începutul lunii februarie mai mulți părinți au semnat o scrisoare prin care aduceau la cunoștința conducerii Școlii Sf. Andrei, din Brăila, faptul că nu își vor mai trimite copiii la cursuri din cauza că sunt bătuți de un alt elev.

Cazul a fost mediatizat și a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar, a Poliției și a Direcției de Protecție a Copilului.

Invitat la Reperul TV, șeful Inspectoratului Școlar Județean a vorbit despre măsurile care au fost luate în cazul elevului agresiv de la Școala Sf. Andrei, din Brăila.

”El se simte în acea clasă marginalizat, îndepărtat. Pe lângă prezența bunicii la orele de curs vom avea și o monitorizare permanentă din partea conducerii, o întâlnire săptămânală cu consilierul școlii și cu profesorul de sprijin, cel care este managerul de caz al acestui copil. Aceste schimbări, în atitudinea copilului, nu le poate face doar el ci noi toți trebuie să fim alături de el.

Părinții din acea clasă trebuie să înțeleagă că suntem într-o țară a Uniunii Europene și nu este posibil ca acest copil să fie îndepărtat, mutat, sau alte măsuri care să ducă la segregarea acestui fenomen.

Prezența bunicii la școală va detensiona, cel puțin pentru perioada următoare, starea din clasă. Gestul părinților de a nu-și lăsa copiii la școală a fost unul foarte greșit pentru că ei trebuie să fie la școală. Ei de fapt au dat un semnal de nesiguranță. Noi trebuie să le arătăm și să le demonstrăm că școala este sigură”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu.

Directorul școlii spune că a făcut tot ceea ce era legal pentru sancționarea elevului agresiv. Cu toate astea, agresiunile nu au fost raportate către Inspectoratul Școlar și nici către comisarul de Poliție care se ocupă de siguranța în școli.

Mai mult, părinții au semnalat faptul că au primit amenințări din partea părinților elevului violent, atât în privat, cât și în grupul de WhatsApp al clasei.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la agresiunile reclamate în presa locală de către părinții elevilor care au fost loviți.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii  au stabilit identitatea elevului în cauză, fiind vorba de un băiat, în vârstă de 10 ani, din Brăila. În continuare, sunt efectuate cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt. Polițiștii au procedat la consilierea minorului, în prezența reprezentanților unității de învățământ și a unui inspector școlar. Precizăm faptul că, la nivelul I.P.J. Brăila, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la existența acestui eveniment”, a transmis Biroul de Presă din cadrul IPJ Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry