Elita EDUCAȚIEI brăilene, pe scena Teatrului Maria Filotti! Ei sunt elevii și profesorii care fac cinste Brăilei!

  • Premiile au fost înmânate de primarul municipiului Brăila – Marian Dragomir, președintele Consiliului Județean – Iulian Chiriac și inspectorul general al ISJ Brăila – Elena Tudor
  • S-au acordat premii de aproape 300.000 lei – bani proveniți din bugetele Primăriei și Consiliului Județean!

Premiile s-au oferit în funcție de rezultate elevilor care au obținut locurile 1,2,3 la olimpiade internaționale, olimpiade naționale, nota 10 la evaluarea națională și bacalaureat. Din respect pentru calitatea învățământului brăilean, au fost premiați și profesorii elevilor.

S-au acordat premii pentru 97 de elevi și profesori, pentru a stimula performanța, pentru a recompensa eforturile depuse și rezultatele obținute. Sumele au fost alocate din bugetele Primăriei Municipiului Brăila și Consiliului Județean Brăila conform parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila. La Festivitatea de premiere s-au oferit flori și diplome iar sumele aferente premiilor în bani au fost virate în contul fiecărei unități de învățământ care îi va distribui elevilor și profesorilor.

”Responsabilitatea Primăriei Brăila este de a asigura resursele financiare necesare desfășurării învățământului în condiții optime prin asigurarea resurselor financiare, iar a cadrelor didactice este de a dezvolta la fiecare elev potențialul său maxim punând accent pe dezvoltarea valorilor. Felicit acești elevi extraordinari, mulțumesc profesorilor pentru implicare și părinților pentru susținere!”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

În ultimii ani, pentru a asigura învățământ de calitate Primăria Municipiului Brăila a investit sume importante din fonduri europene, bugetul local și național pentru modernizarea grădinițelor, școlilor și liceelor.

De exemplu, în anul 2022, 67% din bugetul Primăriei Municipiului Brăila destinat modernizării învățământului este asigurat din proiecte cu finanțare europeană.

”Consiliul Județean Brăila și Consiliul Local Municipal Brăila au făcut o tradiție din a premia performanțele școlare atât a elevilor cât și a profesorilor. Îi felicit pe toți pentru rezultatele excelente obținute și totodată felicit și părinții pentru implicarea și eforturile depuse”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry