Jos labele de pe EDUCAȚIE! Canciu schimbă directorii! Părinții acuză politizarea școlilor!

Un mesaj de solidaritate, menit să miște ceva la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean, a devenit viral pe rețelele de socializare. Mesajul este semnat de colectivul de profesori al Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu” care îi cer șefului ISJ, Cătălin Canciu, să renunțe la decizia de a schimba unul din cei mai buni directori din județul Brăila.

Și mai impresionante sunt mesajele de susținere venite din partea părinților, care s-au declarat dispuși să o susțină, prin semnarea unei petiții, pe prof. Cazacu Mirela – directorul Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu”.

Colectivul Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu” a primit în această după-amiază, pe neașteptate, o veste care ne-a bulversat pe toți. Începând cu 12 februarie 2021, doamna Cazacu Mirela, directorul sub a cărei conducere școala noastră s-a dezvoltat din toate punctele de vedere, a primit decizia de încetare din funcția de director.

Vrem să ne exprimăm pe această cale nemulțumirea și dezacordul față de această decizie lipsită de fundament. De la numirea doamnei prof. Cazacu Mirela în funcția de director a Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu” din anul 2016, școala noastră a înregistrat schimbări majore – numărul de elevi a crescut considerabil de la an la an (deși majoritatea școlilor se confruntă cu scăderea numărului de elevi), aspectul celor două corpuri a fost vizibil îmbunătățit, au fost implementate noi proiecte cu scopul de a crește randamentul școlar, elevii au înregistrat rezultate deosebite la nivel județean și național, procentele de promovabilitate la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat au crescut considerabil de la an la an, etc. Acestea sunt doar o mică parte din realizările unui OM care a dat în permanență dovadă de devotament, loialitate și profesionalism atât în meseria de dascăl cât și în cea de manager.

Nu ne dorim explicații alambicate ale acestei decizii injuste (deși încă nu am primit o motivație oficială), ci vrem ca de luni, doamna prof. Cazacu Mirela să revină în funcția de director a Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu”, se arată în mesajul transmis de profesorii Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu”.

Profesorii semnatari ai mesajului de susținere sunt:

Prof. Bartoc Anicuța

Prof. Bănică Loredana

Prof. înv. primar Bulai Mariana

Prof. Ciucă Ana

Prof. Ciucă Alin

Prof. Ciupercă Anca

Prof. Ciutacu Dorel

Prof. Dan Alina

Prof. Dumitru Lucica

Prof. Ilie Corina

Prof. Ion Daniel

Prof. Ionescu Mioara

Prof. înv. primar Gheorghe Vica

Prof. Frâncu Camelia

Prof. Jugănaru Mihaela

Prof. Moroianu Ștefan

Prof. Oprea Ana-Maria

Prof. înv. primar Petcu Claudia

Prof. Popescu Tania

Prof. Stratulat Marius

Prof. Tăbârcă Cristina

Prof. Techiu Rădița

Prof. Tudorache Lucica

Prof. Ungureanu Tudorel

Prof. înv. primar Vlad Iulia

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry