Masă caldă în opt școli din județul Brăila! Elevii vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar în limita sumei de 15 lei/zi!

Proiectul pilot ”masă caldă” va fi implementat și în Brăila

”În anul şcolar 2022 – 2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, prevede proiectul menționat anterior.

Ministerul Educației a explicat, într-un răspuns pentru Edupedu.ro, care este mecanismul prin care a fost calculat bugetul pentru cele 450 de școli:

”Bugetul alocat inițial (147 mil.) ar fi putut asigura finanțarea pentru 140.000 de beneficiari (15 lei/zi x 70 zile x 140.000=147 milioane lei) pentru întreg semestrul I (70 de zile). Întrucât cele 300 de școli selectate au avut doar 125.000 de elevi, a rămas un excedent bugetar, astfel încât a putut fi suplimentat numărul unităților beneficiare pentru perioada de la care preconizăm că se va publica HG cu repartizarea sumei până la finalul anului (circa 20 de zile lucrătoare). Urmează, așadar, să publicăm lista celor 150 și HG-ul cu repartizarea sumei pe UAT-uri.”

Şcolile din judeţul Brăila incluse în program sunt Şcoala gimnazială Ciocile – 256 mii lei, Şcoala gimnazială “Nicolae Grigore Mărăşanu” Măraşu – 223 mii lei, Şcoala gimnazială Râmnicelu – 239 mii de lei, Şcoala gimnazială Surdila Greci – 109 mii de lei, Şcoala gimnazială Cireşu – 269 mii de lei, Şcoala gimnazială “Costache Grigore Şuţu” comuna Şuţeşti – 586 mii de lei, Şcoala gimnazială “General Stan Poetaş” comuna Ulmu – 81 mii de lei şi Şcoala gimnazială “Emil Drăgan” comuna Gradiştea – 89 mii de lei, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry