Primarul Dragomir: ”93 este mai mic decât 96 și dacă nu întelege îl declar corijent la matematică, dar campion la manipulare ieftină”

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir a răspuns la o serie de acuzații apărute în presa locală, din partea șefului Inspectoratului Școlar Județean.

Canciu a declarat la Mdpress că: ”Nu se reduce numărul de clase, se mărește!”. Cu toate astea, la ședința din data de 27.01.2021, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a propus din nou reducerea numărului de clase de la 96, existente în anul școlar 2020 / 2021, la 93, în anul școlar 2021 / 2022.

– 3 (minus trei) clase anul viitor la liceele brailene este decizia ISJ Braila.

93 de clase propuse de ISJ Braila anul viitor – 96 de clase existente anul acesta = – 3 clase anul viitor. SIMPLU SI CLAR

La matematica dl profesor Canciu ar trebui sa se pregateasca in particular deoarece la vasta lui nu il mai primeste in ciclul gimnazial unde se predau aceste chestiuni elementare. Chiar nu inlegele ca 93 este mai mic decat 96?

Nota – Data trecuta l-am prins cu copy-paste in plenul consiliului local si i-am dat nota 2 pentru copiat. Acum l-am prins cu grave erori de calcul

DEX

CORIJÉNT, -Ă, corijenți, -te, adj., s. m. și f. (Elev sau student) care, la încheierea anului școlar, nu a obținut notă de trecere la una sau la două materii și care urmează să susțină toamna un nou examen la materia sau la materiile respective. [Var.: corigént, -ă adj., s. m. și f.] – Din lat. corrigens, -ntis.

CORIGÉNT, -Ă, corigenți, -te, s. m. și f. Elev care n-a obținut notă de trecere la una sau mai multe materii și este chemat să dea un nou examen asupra acestor materii. Corigent la matematică. ▭ Mare leneș băiatul ăsta. Nu-i de mirare că a rămas corigent. SEBASTIAN, T. 20, a transmis primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Săptămâna trecută, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir i-a cerut demisia șefului ISJ. Cătălin Canciu nu vrea să părăsească funcția de conducere a Inspectoratului, deși a pierdut luptele declarative cu edilul.