Șeful ISJ Brăila clarifică situația cursurilor din această iarnă: elevii vor merge la școală!

Prin ordonanță de urgență, instituțiile de învățământ de stat beneficiază de prețurile plafonate pentru consum la energie, la tariful de 1 leu/kWh până la 31 august 2023.

După ce au apărut mai multe informații la nivel național privind modalitatea prin care se vor desfășura orele de curs, în iarna 2022-2023, șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Elena Luminița Tudor a transmis foarte clar părinților, elevilor și cadrelor didactice, faptul că orele de curs se vor desfășura în unitățile de învățământ.

Informația că elevii vor învăța de acasă, online, a fost generată în contextul facturilor mari la energie, care ar urma să fie suportate de fiecare școală în parte.

”Este doar zvonistică. Am avut nenumărate conferințe și întâlniri cu ministerul pe această temă. Nici măcar o clipă, și ni s-a subliniat, nu s-a pus această problemă, a intrării în online. Permanent ni s-a spus că există bani, că se vor asigura fondurile și să nu ne facem absolut nicio problemă. Dacă vor apărea probleme la un anumit moment, o să le semnalăm”, a declarat inspectorul general al ISJ Brăila, Elena Luminița Tudor.

De teama facturilor mari la gaz și energie electrică, unele instituții de învățământ caută soluții pentru a scădea din costuri. Sunt universități care prelungesc vacanța de iarnă sau școli care scurtează orele de curs. 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry