Sesiune de lectură de Ziua Internațională a Cititului Împreună

Consiliul Judeţean Brăila prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila si Primăria Municipiului Brăila organizează în data de data de 7 februarie 2024, ora 13:00, în incinta Galeriei Violon d’Ingres, o sesiune de lectură, pentru celebrarea Zilei Internaționale a Cititului Împreună.

Ziua Internațională a Cititului Împreună/World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, începând din anul 2010, pentru a sărbători puterea lecturii cu voce tare, de a crea comunități și de a împărtăși povești, dar și pentru a susține literația ca drept uman fundamental. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii.

Și noi ne vom alătură milioanelor de oameni de pe întregul glob care sărbătoresc Ziua Internațională a Cititului Împreună, prin susținerea unei sesiuni de lectură la care vor lua parte elevii Clasei a III-a C (Clasa Supereroilor), din cadrul Școlii Gimnaziale Ion Creangă Brăila și Armanda Filipine, scriitor și jurnalist, cea care ne va împărtăși tainele cititului și secretele din minunatul univers al lecturii.

În cadrul acestei întâlniri educative, parte din educația permanentă atât de importantă în viața noastră de zi cu zi, copiii vor descoperi sau împărtăși cititul din plăcere, vor discuta despre cărți și imaginație, pasiunea pentru lectură, prietenie și lumea poveștilor și vor participa totodată la lansarea CD-ului „Două povești pentru copii…de toate vârstele” semnat de Armanda Filipine.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry