Tudor: ”Eu fac politică educațională! Nu am probleme cu niciun partid! Dacă sunt oameni, cu majusculă, pentru mine este tot ce contează!”

Unul din principalele obiective ale noului inspector general este reducerea abandonului școlar în rândul elevilor din județul Brăila

Discursul șefului ISJ Brăila, Elena Luminița Tudor, în prima conferință de presă de la preluarea acestui mandat, s-a dovedit a fi o lecție, în special pentru fostul inspector general, Cătălin Canciu, care a avut o relație dificilă cu Primăria Brăila, în perioada în care a fost la conducerea instituției.

De cealaltă parte, primarul Marian Dragomir, spune că instituțiile de învățământ nu au avut de suferit din cauza aroganței lui Canciu, Primăria fiind în legătură directă cu directorii de grădinițe, școli și licee, în acea perioadă.

Odată cu mandatul lui Tudor, Inspectoratul Școlar Județean va demara proiecte interesante cu Primăria municipiului Brăila, iar cei mai implicați vor fi elevii și studenții, beneficiarii direcți ai inițiativelor.

Astfel, elevii vor beneficia de spectacole de teatru gratuite și se vor implica în plantarea de copaci pe raza municipiului și a județului Brăila.

”A fost o perioadă destul de lungă în care între Primăria municipiului Brăila și Inspectoratul Școlar Județean au fost momente destul de tensionate, iar în acea perioadă Primăria a colaborat doar cu directorii de școli(…)

Astăzi mi-am dorit să o invit în mod special pe doamna inspector școlar general, Tudor Elena, deoarece ne dorim foarte mult ca între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Municipiului Brăila să se reia acea colaborare frumoasă, de pe vremuri, să avem proiecte comune, și să colaborăm în toate domeniile de activitate, astfel încât elevii să fie cei care vor avea de câștigat, în urma unui parteneriat foarte frumos”, a declarat Marian Dragomir.

Cu această ocazie, primarul a anunțat evenimentul, din data de 6 decembrie, de premiere a elevilor cu rezultate excepționale la competițiile naționale și internaționale, organizate sub egida Ministerului Educației. Evenimentul va avea loc la Teatrul Maria Filotti din Brăila.

Mesajul inspectorului general a fost cât se poate de firesc, în contextul în care rolul inspectoratului este de a asigura elevilor condiții optime pentru a beneficia de o educație sănătoasă, în siguranță.

”Este firesc să ne dorim o colaborare cu Primăria, și cu tot ceea ce înseamnă autorități locale și naționale, pentru că este în interesul copilului. Până la urmă educația este pentru copii. Atâta vreme cât împreună reușim să facem lucruri bune, suntem cu siguranță pe drumul care trebuie”, a declarat Elena Tudor.

Unul din principalele obiective ale noului inspector general este reducerea abandonului școlar în rândul copiilor.

Declarații complete în clipul video:

În ceea ce privește politica, inspectorul general Elena Tudor a declarat că nu face parte din niciun partid politic și speră ca Inspectoratul să își păstreze o relație bună și deschisă cu toate instituțiile publice. Mai mult, Tudor a punctat faptul că, de-a lungul istoriei, fiecare partid a avut și oameni excepționali care au făcut ceva pentru țara asta.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry