Activități de informare, desfășurate de polițiștii brăileni! Prevenirea victimizării minorilor prin activități de crimă organizată!

Criminalitatea organizată a devenit o realitate de neignorat, evoluția semnificativă în ultimii ani și o proiecție de dezvoltare îngrijorătoare în cel mai înalt grad pentru instituțiile de aplicare a legii. Ca reacție la acest context, conform Strategiei Naționale împotriva criminalității organizate 2021-2024, combaterea și prevenirea acestui fenomen reprezintă o prioritate la nivel național pentru instituțiile cu atribuții.

Astfel, la data de 28 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, au desfășurat activități preventive cu elevi ai Școlii Gimnaziale Ion Creangă. Obiectivul principal al acestei activități a fost acela de conștientizare a elevilor cu privire la fenomenul de criminalitate organizată, a impactului acestui fenomen asupra societății, drepturile victimelor și principalele mondalități de prevenire.

Activitatea preventivă a vizat teme care fac obiectul criminalității organizate precum criminalitatea cibernetică, traficul și consumul de substanțe interzise, traficul de persoane.

În cadrul activității preventive polițiștii au identificat împreună cu elevii, principalele amenințări și vulnerabilități ce pot asigura condițiile dezvoltării formelor de criminalitate organizată, modalitățile de contracarare a acestora și au fost prezentate programele de prevenire pe care Poliția Română le desfășoară la nivel național și  județean.

Programul Județean de Prevenire a victimizării minorilor prin activități de crimă organizată, reprezintă o prioritate a I.P.J. Brăila pentru anul 2023,  pentru o abordare integrată și unitară a acestui fenomen, activitățile preventive pe această temă se desfășoară și în colaborare Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Brăila dar și cu polițiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry