Amenzi în valoare totală de 30.095 de lei aplicate de poliţiştii brăileni!

În perioada 13-15 mai, poliţiştii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza județului Brăila pentru verificarea legalității transportului rutier în regim taxi, precum și a transportului alternativ cu autoturism și conducător auto.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Astfel, în urma activităților, au fost verificate 158 de autovehicule taxi și 13 autovehicule de transport alternativ, fiind efectuate 97 de testări alcoolscopice.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.095 de lei, dintre care 55 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și  40 conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry