Amenzi în valoare totală de 567.805 de lei aplicate de polițiștii brăileni în perioada minivacanţei de 1 iunie şi Rusalii!

Având în vedere că minivacanța din perioada 1-5 iunie s-a încheiat, evidențiem rezultatele măsurilor dispuse, menite să asigure un climat corespunzător de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenții în situații de urgență.

Astfel, au fost organizate și desfășurate 72 de acțiuni și s-a intervenit la 201 de evenimente, 164 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.118 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 567.805 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

La data de 5 iunie, în intervalul orar 14:30-21:30, polițiștii rutieri au acționat pe raza județului Brăila, în contextul încheierii minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și sărbătoarea Rusaliilor , în scopul combaterii nerespectarii regimului legal de viteza, prin folosirea aparatelor radar în sistem cascadă.

Astfel, cei 29 de polițisti rutieri prezenți la acțiune au folosit 13 aparate radar din dotare, fiind aplicate 312 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 200.000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 275 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru neportul centurii de siguranță, două pentru depășire neregulamentară, 4 pentru I.T.P. expirat și 17 pentru alte abateri.

Polițistii au reținut 25 de permise de conducere, dintre care 23 pentru viteză (una pentru depășirea cu peste 70 km/h a vitezei regulamentare), două pentru depășire, precum și 5 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

La ora 16:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei, au oprit în trafic o tânără, în vârstă de 19 de ani, din orașul Ianca, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Surdila-Găiseanca.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că deținătorul autovehicului este un bărbat în vârstă de 31 de ani, ce se afla pe locul din dreapta față, încredințându-i autovehiculul spre conducere tinerei în cauză, cunoscând faptul că nu deține permis de conducere.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere.

De asemenea, pe întreaga perioadă a minivacanței au fost organizate acțiuni pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, astfel:

La data de 3 iunie, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au desfășurat o acțiune de tip BLITZ pe raza localității Victoria.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.175 de lei , pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, fiind reținut un permis de conducere și constatată o infracțiune în flagrant, după cum urmează:

La ora 17:45, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Victoria, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 211B, pe raza localității de domiciliu.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 4 iunie, în intervalul orar 14:00-21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Rutier au desfășurat două acțiuni tip BLITZ pe DJ 221 și în zona Vidin-Brăilița.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 57.710 de lei , pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, fiind reținute 7 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry