Angajatorii brăileni, controlați de inspectorii ITM. S-au aplicat amenzi în valoare totală de 165.300 de lei!

În perioada 09.04.2024 – 12.04.2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfăşurat acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară activităţi din domeniul: ”fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase”.

Obiectivele  campaniei au fost:

  • Identificarea și verificarea agenţilor economici care activează în domeniile: ”fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase”- cod CAEN 107 (CAEN 1071, 1072, 1073);
  • Eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
  • Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănataţii în  muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila, au întreprins acțiuni de control şi au efectuat 48 controale (29 controale în domeniul relaţiilor de muncă şi 19 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă). Au fost aplicate 61 de sancțiuni contraventionale în valoare de 165.300 lei, din care 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 140.000 lei pentru muncă nedeclarată.

De asemenea, s-a urmărit şi modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul, în domeniul relatiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry