Bicicliști și pietoni, amendați de polițiștii brăileni

La data de 29 septembrie, poliţiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune, în intervalul orar 10:00-18:00, pentru reducerea accidentelor rutiere produse ca urmare a indisciplinei pietonilor și bicicliștilor pe raza județului Brăila, în care au fost angrenați polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, precum și reprezentanți din cadrul Direcției Generale Anticorupție Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 44.680 de lei, dintre care 248 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Astfel, în urma activității polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni pentru indisciplina pietonilor, 142 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor de biciclete și alte 40 de sancțiuni contravenționale vizând alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, dintre care unul pentru alcool, unul pentru viteză și unul pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului.

Acțiunea a avut și caracter preventiv și a avut ca principale obiective combaterea abaterilor comise de conducătorii de biciclete, precum și cele ale pietonilor, combaterea comportamentelor în trafic, de natură să prejudicieze siguranța rutieră, precum și menținerea unui climat corespunzător de disciplină rutieră.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry