Candidatul PNL la Movila Miresii, făcut praf de movileni: ”Din gospodăria lui se scurg apele reziduale într-un canal care se varsă în Lacul Sărat”

Ion Orzan, candidatul PNL la Primăria comunei Movila Miresii, este acuzat de faptul că ar arunca cu minciuni și atacuri nefondate la adresa primarului în funcție Dumitru Panțuru. Ion Orzan este consilier local de mult timp și, deși nu a mai candidat până acum la funcția de primar, acesta a ales să ducă o campanie murdară.

Acuzațiile aduse la adresa lui Ion Orzan sunt grave. Unii cetățeni ai comunei îl acuză pe acesta că în ultimi 30 de ani se folosește de un consătean pentru a-l ajuta la treburile gospodarești, fiind folosit pe post de sclav. De asemenea, locuitorii comunei se întreabă cum își permite Orzan să-și încălzească întreaga locuință doar cu energie electrică, ținând cont că are în gospodărie un punct TRAF aparținând electrica.

În 2017, de la primele cazuri de Pestă Porcină Africană, în Brăila, Ion Orzan a distribuit informații false în comună. Acesta îl acuza pe actualul primar că este complice la omorârea porcilor din gospodăriile populației din comună.

În data de 09.08.2018 Jurnalul de Brăila a publicat un articol privind măsurile de protecție pe care primarul Dumitru Panțuru le-a luat pentru prevenirea extinderii focarelor de pestă porcină în comuna Movila Miresii. La acea data Panțuru a fost unul din puțini primari ai județului Brăila care a alocat din bugetul propriu fondurile necesare pentru achiziționarea de dezinfectant, care apoi a fost distribuit locuitorilor din comună.

Tot Panțuru a fost cel care le-a cerut movilenilor și autorităților să nu mai omoare porcii sănătoși:

”În atenția cetățenilor comunei Movila Miresii. Până în acest moment nu a fost confirmat oficial nici un caz în comună de pestă porcină africană. Nu sacrificați porcii înainte de a fi anunțați! La apariția vreunui focar într-o gospodărie nu se mai sacrifică în masă, ci doar acolo unde este focarul și se dezinfectează perimetrul. Vă rog să distribuiți acest mesaj, pentru a lua la cunoștință toți cetățenii comunei. Păstrăm în continuare aceleași reguli stricte. Monitorizăm permanent comuna. Aveti incredere!”, le-a transmis, la acea dată, Dumitru Panțuru locuitorilor comunei Movila Miresii.

Candidatul PNL, Ion Orzan, la funcția de primar al comunei Movila Miresii este acuzat de consăteni că depozitează gunoaiele pe pășunea care se află în spatele casei sale, pășune pe care o folosește deși nu are contract de concesiune.

Totodată, acesta este acuzat că dintr-o conductă care pleacă din gospodăria lui se scurg apele reziduale într-un canal care se deversează în Lacul Sărat din Movila Miresii.

În ședința Consiliului Local Movila Miresii din august 2016, acesta a participat la votul în care familiei sale i-a fost acordat un loc de casă. Agenția Națională de Integritate a fost sesizată asupra acestui aspect abia după 4 ani de la acest vot, astfel că ”răspunderea civilă și administrativă, disciplinară, pentru faptele care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ale persoanei aflate în exercitarea demnității publice este înlăturată, nemaiputând fi angajată în condițiile depășirii termenului general de prescripție de 3 ani de la data săvârșirii lor”.

Ion Orzan candidează pentru prima dată la aceste alegeri locale la funcția de primar, după ce, la celelalte alegeri a avut alți candidați împinși în față, care să atragă voturi iar el să fie cap de listă la Consiliul Local Comunal. Acum că nu-l mai are nici pe Milan Ciocârlan, nici pe Marian Coclitu, și nici nu candidează la grămadă pe lista USL, pentru a prinde un loc în consiliul local, se vede nevoit să se descurce pe cont propriu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry