Caravana “Fii pregatit” vine maine in Braila

Caravana “Fii pregatit” vine maine in Braila

 

Caravana va fi amplasata in fata Salii Polivalente si de-a lungul zilei, in intervalul 09.00-17.00, se vor organiza cursuri informative de pregatire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor in situatii de urgenta. Prezentarile vor include principalele dezastre naturale care pot afecta Romania – cutremure, inundatii, incendii – si modul in care populatia se poate pregati pentru a le face fata.

 

 

Exista situatii limita in care cateva secunde pot schimba totul!
Pentru astfel de momente, Caravana “Fii pregatit” organizeaza cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta in toata tara, inca din 2017.
Caravana consta in deplasarea unui centru de formare mobil in care se vor organiza cursuri de instruire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor in situatii de urgenta.
Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficienta a cursantilor in cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Caravana „Fii pregatit” este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si sustinut de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. Investitia Fundatiei Vodafone Romania in aceasta etapa a caravanei a fost de 400.000 de euro, dintr-un buget total al proiectului de aproximativ 520.000 de euro.

 

 

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina, care sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa contribuie la imbunatatirea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor. Fundatia pentru SMURD functioneaza independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic, prin parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale si alte companii si organisme responsabile si dornice sa se implice in acest sens. Informatii despre activitatea fundatiei se regasesc pe pagina www.fundatiapentrusmurd.ro.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry