Au inceput tratamentele impotriva tantarilor si a capuselor

Au inceput tratamentele impotriva tantarilor si a capuselor

 

 

Nemultumirile brailenilor cu privire la tantari vor lua sfarsit. Primarul municipilui Braila, Marian Dragomir a declarat intr-o postare pe Facebook, ca incepand de azi s-au luat masurile necesare pentru eliminarea tantarilor, dar si a capuselor din municipiu.

Dezinsectia se va face atat cu avionul cat si la sol, etapizat, pe toate zolene orasului, iar perioada estimata pentru intreaga procedura este de aproximativ 3 saptamani.

Substantele folosite sunt insecticide biodegradabile si au efect doar asupra insectelor zburatoare si taratoare – inclusiv capuse.

Sunt indicate masuri de protejare a produselor alimentare, in special a legumelor si fructelor, expuse spre vanzare in spatii descoperite. Brailenii sunt sfatuiti sa spele cu atentie fructele si legumele cumparate sau culese in perioada mentionata.

Masura a venit cu o zi dupa ce pe Facebook, brailenii au inceput sa se planga de faptul ca nu mai pot iesi din casa din cauza tantarilor.

“Braila invadata de tantari. Nu poti sa iesi cu copilul in gradina mare, nu poti sta in fata blocului, a casei, deoarece e invazie de tantari. Banuiesc ca nu e strain de situatie dnul primar”, a declarat consilierul judetean Vasile Varga, pe reteaua de socializare.

La aceeasi postare, o braileanca a ridicat si problema capuselor: “Tantarii ca tantarii… mai rau e cu capusele. La Judetean stau oamenii la coada sa le extraga capusele, animalele ajung la medic bolnave de la ciupitura de capuse, cu tot cu antiparazitare. Cica se stropeste de azi de la 6 si pe sus si pe jos sub atenta supraveghere a dl primar. Niciodata nu e prea tarziu dar saptamana viitoare se anunta ploi… sa vezi eficienta”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry