Delincvența juvenilă | Campanie de prevenire și informare a elevilor

Astăzi, 26 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila –Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu jandarmi au desfășurat o activitate de prevenire și informare a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” dar și zona unui complex comercial din municipiu.

Polițiștii doresc să crească prin aceste activități gradul de informare a elevilor cu privire la noțiuni de răspundere juridică, discutând noțiunile de infracțiune și contravenție, aspecte priuvind răspunderea penală, factorii favorizanți ai implicării minorilor în săvârșirea de fapte ilegale, măsurile educative și modalități de rezolvare a conflictelor cu alți elevi.

Au fost expuse exemple privind faptele de natură contravențională sau penală care pot fi săvârșite de elevi în cadrul unei unități de învățământ și consecințele pe care acestea pot avea asupra victimei sau autorului. 

Activitatea se circumscrie Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022-2023, aprobat prin Ordinul Prefectului Județului Brăila.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii și au distribuit materiale preventive pentru conștientizarea acestora cu privire la implicațiile traficului de persoane și comportamentele pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu întreține această formă de abuz sau pentru a nu ajunge în situația de victimă. Activitatea se circumscrie Proiectului Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor româno aflați în țară și în afara granițelor României.