DIICOT a RENUNȚAT la urmărirea penală a jurnalistului ALIN CRISTEA, după 9 luni: ”Nu mai există un interes public în continuarea urmăririi penale”

Alin Cristea: ”Niciun jurnalist din România nu trebuie să mai treacă prin așa ceva!”

La nouă luni după ce au intrat cu mascații în casa jurnalistului Alin Cristea, DIICOT spune că „activitatea infracțională a avut o durată relativ scurtă de derulare” și că „nu mai există un interes public în continuarea urmăririi penale”.

Mai mult, DIICOT recunoaște că în urma articolului publicat în DEBRAILA, s-a luat măsura reținerii unui agresor recidivist și periculos.

Reamintim faptul că, pe 5 ianuarie 2022 este publicat materialul video în care un minor este abuzat. Filmările sunt dure, dar victima, tânărul sub 18 ani, este protejat de ziariști, iar fața lui este blurată. Știrea a fost preluată și de presa națională, inclusiv de către Pro TV, iar agresorul a fost reținut în urma acestui material.

Pe 13 ianuarie au loc trei percheziții( la locuința jurnalistului, la locuința părinților lui și la sediul DEBRAILA) de unde au fost ridicate ridicate 4 telefoane mobile, 12 memory carduri, o unitate PC, 2 tablete și un laptop. DIICOT susținea că l-a pus sub urmărire penală pe ziarist și publicația „sub aspectul comiterii infracțiunii de pornografie infantilă”, pentru că a publicat filmul, în care fața victimei a fost blurată.

”Niciun jurnalist din România nu trebuie să mai treacă prin așa ceva. DIICOT nu poate fi bâta de cumințit jurnaliștii, ci bâta care să îi apere pe cetățeni de crima organizată. La Brăila, din păcate, nu e așa. Și am atras atenția asupra acestui fapt de multe ori. Am scris despre ce se întâmplă în Justiția din Brăila și o voi face în continuare.

Voi merge la CEDO și mă voi bate pentru ca dosarul unde eu sunt parte vătămată să ajungă la final. A fost un dosar fabricat 100%, o tentativă de pedepsire a unui jurnalist care nu a ascultat de indicațiile unui procuror DIICOT. Le mulțumesc tuturor colegilor care mi-au fost alături, organizațiilor naționale și internaționale care au reacționat”, a transmis jurnalistul Alin Cristea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry