Doi bărbați și o femeie, din Brăila, acuzați de trafic de droguri de mare risc! Inculpații colaborau cu un traficant din Cluj!

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Cluj și o percheziție domiciliară, în municipiul Brăila, fiind puse în executare și 9 de mandate de aducere.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive și substanțe ce fac parte din categoria drogurilor de mare risc, precum și mai multe telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2022, doi bărbați, în vârstă de 40 și 48 de ani, din Brăila și un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din județul Cluj, precum și o femeie, în vârstă de 34 de ani, din Brăila, ar fi procurat, transportat, porționat și vândut droguri de mare risc și substanțe psihoactive.

În urma probatoriului administrat, la data de 5 octombrie, procurorul a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, în vârstă de 35 și 48 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani nu a fost reținut, întrucât față de acesta a fost luată măsura arestării preventive în altă cauză, fiind deja încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

La data de 6 octombrie a.c., Tribunalul Brăila a dispus, față de cei trei bărbați, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry