Jandarmii brăileni donează sânge și salvează vieți

Pe lângă misiunile specifice în care jandarmii brăileni își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, iată că astăzi adăugăm pe listă o altfel de „misiune”: donarea de sânge.

Într-un context trist al diminuării numărului de donatori, mai mulți lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au donat sânge, miercuri, 28.04.2021, la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, situat în municipiul Brăila, pe strada R.S. Campiniu, nr. 25. Astfel, pacienții suferinzi, aflați pe patul de spital, primesc o șansă reală la viață.

Deși se spune că faptele bune se fac în liniște, facem public demersul colegilor noștri, deoarece ne dorim să urmeze și alți cetățeni exemplul lor, întrucât numărul donatorilor de sânge este în scădere la nivelul județului nostru, în timp ce boala poate lovi oricând, pe oricine. Totodată, îi îndemnăm pe cei care pot dona sânge, să opteze pentru acest act umanitar. O cantitate de 450 ml de sânge recoltată de la un donator este suficientă pentru salvarea a trei vieți omenești, potrivit reprezentanților Centrului de Transfuzie Sanguină.

De altfel, în cadrul Jandarmeriei Brăila există mai mulți lucrători care sunt donatori onorifici, în sensul că, periodic, merg și donează sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Ne manifestăm respectul față de colegi pentru gestul lor benevol și le dorim multă sănătate pentru a putea continua acest obicei sănătos cât mai mult timp!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry