Măsuri preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire! Pompierii au intervenit la două incendii și un accident, în ultimele 2 zile!

În perioada 19 – 21.11.2022, subunitățile inspectoratului au intervenit pentru gestionarea unor situații de urgență, după cum urmează:
  • vineri, la ora 22.05, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a acționat cu o ASAS, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier pe b-dul Dorobanților. În accident a fost implicat un tramvai și un autoturism. Conducătorul autoturismului a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital;
  • la ora 23.55, Detașamentul 1 de pompieri Brăila, a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu la o locuință de pe str. Viilor din municipiul Brăila. Au ars cca. 15 mp. de acoperiș din lemn învelit cu carton bituminat, 800 kg. lemne de foc și bunurile aflate într-o magazie. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un coș de fum deteriorat și neprotejat termic față de materiale combustibile. A fost afectată și o locuință învecinată unde au ars cca. 20 mp izolație din polistiren la un perete exterior, 5 mp. calcan din lemn și s-a deteriorat tavanul la o cameră. Nu s-au înregistrat victime;
  • sâmbătă, la ora 15.00, aceeași subunitate, a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe str. Podului din municipiu. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 100 mp și aproximativ 1000 kg. gunoi menajer. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.
Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al județului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

Înainte de utilizare este necesară curățarea sobelor, hornurilor şi coșurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry