O femeie în vârstă de 77 de ani, din Traian, a murit după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări! Misiuni dificile pentru pompierii brăileni, în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 ore subunitățile inspectoratului au intervenit pentru stingerea a două incendii, la două accidente rutiere și la nouă intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, astfel:
  • la ora 07:25, un echipaj din cadrul Gărzii de intervenție Ianca a asigurat măsurile specifice la un accident rutier pe DJ 221, în localitatea Ianca. Nu s-au înregistrat victime;
  • la ora 07:45, Detașamentul 1 de pimpieri Brăila a asigurat măsurile PSI la un accident rutier pe DE 584, pe raza localității Valea Cânepii. În urma accidentului a rezultat o victimă care a fost transportată la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Brăila;
  • la ora 17:45, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Traian. Incendiul a surprins în locuință proprietara, în vârstă de 77 ani, intoxicată cu fum și cu arsuri pe cca. 50 % din corp. Aceasta a fost declarată decedată de echipajul SAJ Brăila aflat la locul intervenției. Au ars locuința cu o suprafață de 120 mp. și bunurile din aceasta în proporție de 70 %. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă lăsată nesupravegheată;
  • la ora 21:55, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la hornul unei locuințe de pe str. Toamnei din municipiu. A ars funinginea de pe hornul unei centrale pe lemne. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost coșul de fum necurățat înaintea punerii în funcțiune a centralei. Nu s-au înregistrat victime.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentru consum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry