Șeful Serviciului de Investigații Criminale a pierdut contestația! Merlan rămâne inapt psihologic pentru ocuparea acestei funcții!

  • Cea mai puternică structură din Poliția Brăila, care ar trebui să se lupte cu cei mai periculoși infractori, este condusă de un personaj care nu a reușit să treacă examenul psihologic!

Cu toții am sperat ca această contestație să stabilească faptul că nu avem la conducerea Serviciului de Investigații Criminale un personaj care nu poate trece examenul psihologic. Am pus toată această tevatură pe seama unei greșeli care urma să fie corectată.

Surpriza mare vine însă de la comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I. – București, care a hotărât “respingerea contestației ca neîntemeiată”.

Chiar dacă a picat testarea psihologică și a fost declarat ”inapt”, Marian Merlan rămâne interimar la conducerea Serviciului de Investigații Criminale. Se pare că șeful IPJ, Marius Budu, ar putea cere încetarea interimatului lui Merlan, însă nici acesta nu a promovat examenul pentru ocuparea postului de conducere al Poliției Județului Brăila, fiind tot interimar.


Reamintim că la data de 20 decembrie, Marius Budu, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, a susținut examenul pentru ocuparea funcției pe care o deține ca interimar. Budu a picat examenul  cu nota 5,05, nota minimă pentru a trece de acest interviu fiind 7.

A urmat șeful Serviciului de Investigații Criminale, care, fiind tot interimar, a dorit să dea examenul pentru ocuparea pe deplin a postului. Numai că Marian Merlan nu va apuca să intre în examenul programat pentru data de 17 ianuarie 2023, acesta fiind declarat ”inapt psihologic”. La fel ca și Budu, Merlan a fost singurul care s-a înscris la examen.

Testarea psihologică s-a desfășurat pe 19 decembrie, la București, la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne. Rezultatul a fost publicat pe 29 decembrie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry