Și în Brăila se prelungește starea de alertă! Reguli de respectat, în ziua alegerilor!

Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând de marţi 15.09.2020, ca măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2. 

Este pentru a patra oară când se ia această hotărâre pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă la jumătatea lunii mai, odată cu ieșirea din starea de urgență. 

Documentul aprobat luni prevede o serie de măsuri referitoare la derularea campaniei electorale pentru alegerile locale de pe 27 septembrie, precum şi norme care permit desfăşurarea mitingurilor şi a demonstraţiilor în limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor sanitare, a afirmat, la finalul şedinţei Guvernului, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. În ceea ce priveşte desfăşurarea mitingurilor, acesta a arătat că, în mod normal, forţele de ordine vor putea lua măsuri în cazul în care este depăşit numărul maxim de participanţi. 

Pe de altă parte, cetăţenii care se vor prezenta la urne pe 27 septembrie trebuie să se dezinfecteze atât la intrarea, cât şi la ieşirea din secţiile de votare. În ceea ce priveşte urna mobilă, aceasta se va deplasa mai întâi la persoanele sănătoase, dar netransportabile, şi apoi la cele aflate în izolare sau carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că va fi emis un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi a celui de Interne, cu avizul Autorităţii Electorale, care va stabili regulile în secţiile de vot.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry