Sute de kilograme de pește confiscate! În ”plasa” jandarmilor au picat 5 pescari!

Sâmbătă, 27 februarie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, pe timpul unei acţiuni privind protecţia fondului piscicol natural, au depistat, în jurul orei 11.00, în apropiere de localitatea Stânca, kilometrul fluvial 220, cinci bărbaţi cu vârstele cuprinse între 35 și 58 ani care pescuiau cu ajutorul a trei plase de pescuit de tip prostovol.

Totodată, jandarmii brăileni au mai găsit și 507 kilograme de pește respectiv 341 kilograme din specia crap și 166 kilograme din specia caras.

În cauză, jandarmii brăileni au întocmit procesele-verbale de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de “producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și“ deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, fapte prevăzute și pedepsite de articolul 64 lit. I și H din OUG 23/2008 .

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry