Teatrul de Păpuși Brăila vă așteaptă la premiera piesei “Cântecul privighetorii”

Duminică 13 septembrie 2020, ora 11:00 are loc premiera piesei “Cântecul privighetorii”, adaptare după H.C. Andersen.

Scenariul și regia spectacolului aparțin d-lui Toma Hogea, scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și muzica de Cári Tibor.

Din distribuție fac parte: Iulian Gheorghe, Ioana Popescu, Elena-Gabriela Picuș, Sofia-Gabriela Cătrună, Aurora Popescu, Valentina Lepădatu și Ștefana-Mihaela Niță.

“Teatrul “Cărăbuș” din Brăila, aduce la rampă un spectacol pentru copii, un nou spectacol de animație – “Cântecul privighetorii” spectacol cu actori, păpuși, măști, muzică originală, o adevărată lume de basm. Împăratul Chinei, află că există o privighetoare, cu un glas unic, vrăjit.

Spectacolul se dorește a fi unul modern, cu imagini și cadre teatrale, specifice universului inconfundabil al Chinei: rafinament, eleganță, stil, o coloană sonoră, cu atmosfera și tonurile specifice muzicii asiatice, totul într-o simbioză/armonie perfectă. Dramatizarea, scenografia, muzica, interpretarea actorilor, toate componentele spectacolului, ne vor duce într-o lume mirifică, un tărâm nou, plin de sensuri, de poezie.

Acest experiment teatral, pentru trupa actorilor brăileni, va fi o provocare, un “exercițiu” scenic, sper, o bucurie reciprocă, de a descoperi noi forme și sensuri teatrale, specifice Teatrului pentru Copii și Tineret. Întâlnirea mea fericită cu colaboratorii de mare ținută artistică/profesională: scenograful Mihai Pastramagiu, compozitorul Cári Tibor și, nu în ultimul rând, proiecțiile spectacolului – Sebi Țineghe, mi-au creat starea minunată de comfort, a căutărilor, a redescoperirilor, a unui nou univers scenic. – a afirmat regizorul Toma Hogea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry