Trafic și consum de droguri în familie! Procurorii DIICOT au reținut o femeie și au dispus măsura controlului judiciar față de un bărbat!

La data de 02.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea unei inculpate și măsura controlului judiciar față de un inculpat (rude), cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, respectiv deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

S-a reținut că, la data de 01.11.2023, inculpata a fost depistată în municipiul Brăila, deținând asupra sa, în scopul comercializării, cantitatea de aproximativ de 900 grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), disimulată în interiorul unui obiect vestimentar purtat la acel moment.

De asemenea, asupra sa au fost găsite și ridicate sumele de 6.000 lei și 200 euro.

Cu privire la cel de al doilea inculpat, depistat la aceeași dată, tot pe raza municipiului Brăila, s-a reținut că a procurat și a deținut, pentru consum propriu, droguri de mare risc, respectiv cantitatea de 3,38 grame cristal (3-CMC).

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brăila și al jandarmilor din cadrul IJJ Brăila.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry