Un șofer ucrainean a sunat la 112 după ce a auzit zgomote în remorcă! Polițiștii brăileni au găsit un sirian ascuns în TIR!

La data de 21 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați, prin apel 112, de către un cetățean ucrainean cu privire la faptul că, în timp ce conducea un tir în județul Brăila, ar fi auzit bătăi puternice în interiorul semiremorcii pe care o tracta.

Polițiștii au identificat în trafic, pe DE 584 la intersecția cu Șoseaua de Centură, tirul condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Ucraina, iar în interiorul semiremorcii a fost depistat un cetățean sirian, în vârstă de 21 de ani, care, la data de 19 octombrie a.c., cu ajutorul unei călăuze din Turcia, ar fi urcat în interiorul acesteia fără ca șoferul să aibă cunoștință, cu intenția de a ajunge în Germania.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

Cetățeanul sirian a fost predat polițiștilor din cadrul Biroului de Imigrări al Județului Brăila, care au întreprins demersurile necesare pentru readmiterea străinului în statul de pe al cărui teritoriu a intrat în mod ilegal.

a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Astfel, la data de 23 octombrie a.c., străinul a fost predat autorităților de frontieră din Republica Bulgaria de către reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța, în baza Acordului din 23 iunie 2000 dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria, privind readmisia cetățenilor proprii și a străinilor.

Având în vedere faptul că străinul a trecut în mod ilegal frontiera de stat a României, împotriva acestuia a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru 5 ani de la data părăsirii teritoriului României.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry