UPDATE: Radarul Armatei Române a detectat o posibilă dronă rusească în direcția Galați! Locuitorii au primit mesaje Ro-Alert!

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că sistemul de supraveghere al Armatei Române a indicat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, „o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Semnalul a fost detectat vineri noapte de sistemul de supraveghere al României, în contextul în care forțele rusești atacau în același timp oreșele ucrainene de la granița cu România.

“Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile (sâmbătă – n.r.)”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Căutările presupusei drone sunt în desfășurare pe câmpurile din apropierea blocurilor ANL Cantermir din municipiul Galați, aproape de limita cu județul Brăila.

Un elicopter al Armatei survolează zona, iar zeci de forțe, de la polițiști, la jandarmi și pompieri, atât din Galați, cât și din Brăila, periază terenul. La operațiune participă și ofițeri SRI.

”Doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei emisă prin RO Alert.  Autoritățile locale și naționale au luat măsuri pentru siguranță și pentru a monitoriza situația cu atenție.

Este important să rămânem calmi și să ascultăm cu atenție indicațiile oficiale care vor fi furnizate de către autorități. În plus, puteți să vă informați din surse de încredere și să evitați răspândirea de zvonuri sau informații false.

Mă aflu în teren de astă noapte, încă de la transmiterea mesajului RO Alert, și împreună cu reprezentanți din conducerea structurilor locale MAI (Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila), precum și cu efective din cadrul acestor structuri, participăm la acțiuni de sprijin pe raza județului vecin, Galați”, a transmis prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry