VIDEO | Captură impresionantă a jandarmilor brăileni! Peste 24 de kg de pește și două bărci au fost confiscate!

Patru bărbați au fost depistați în timp ce se aflau la pescuit, într-o arie protejată și în plină perioadă de prohibiție, joi dimineață, în zona localității Tufești.   

Jandarmii brăileni, în colaborare cu lucrători ai Regiei Naționale a Pădurilor –Romsilva – Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei R.A., au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol pe raza Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, în cursul zilei de joi, 04 mai a.c..

Deși au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, patru persoane nu păreau să țină cont de aceste prevederi legale.

Primii trei bărbați depistați, cu vârste cuprinse între 39 și 42 de ani, se aflau într-o barcă din lemn căreia îi atașaseră un motor, în insula Orbu în dreptul cantonului Vădoaia. La momentul surprinderii, aceștia aveau într-un sac din rafie cantitatea de 12,6 kilograme pește din specia crap, precum și o plasă multifilament cu lungimea de 20 de metri.

Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 62 de ani, pescuia tot dintr-o barcă din lemn cu motor atașat, cu ajutorul unei unelte tip vârșă cu lungimea de 5 metri și diametrul cercului de 1 metru. La momentul depistării, acesta avea în barcă 12 kilograme de pește din specia crap.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării cele două bărci din lemn cu motoare atașate, cantitatea totală de 24,6 kilograme de pește din specia crap, o plasă multifilament și unealta tip vârșă.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii brăileni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry