VIDEO | Percheziții pe raza județelor Buzău și Brăila! Au fost ridicate cantități însemnate de cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam!

La data de 18.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a 5 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de  mare risc  și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 lei pentru o doză. Doi dintre inculpați au acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se in incinta sau în imediata apropiere a acestora.

De asemenea, unul dintre inculpați a fost depistat în seara de 17.02.2024  în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc) în scopul comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza județelor Buzău și Brăila, au fost identificate și ridicate cantități de droguri risc și mare risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), telefoane mobile precum și alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău.

Acțiunea  a beneficiat de polițiștilor in cadrul BCCO Ploiești și SCCO Brăila și al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău și Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry