VIDEO: Zeci de sesizări în județul Brăila privind posibile infracțiuni electorale! În 9 cazuri, polițiștii au început cercetările!

În județul Brăila, ziua votului a fost un adevărat calvar pentru candidații care au urmărit, de la distanță, respectarea procedurilor legale, atât de către organizatorii procesului electoral dar și de către cetățenii care au veni să-și exprime votul.

În numeroase localități cetățenii au sunat la 112 pentru a reclama posibile contravenții sau infracțiuni electorale.

Pe adresa redacției Jurnalul de Brăila am primit fotografii și înregistrări făcute de cetățenii care reclamă diferite incidente.

În comuna Grădiștea, un cetățean ne-a trimis o filmare cu o mașină care aduce la vot mai multe persoane în vârstă. În acest caz s-a făcut sesizare la BEC.

Același lucru a fost raportat și în localitatea Tătaru din comuna Dudești, unde s-a sunat la 112 pentru că mai multe autoturisme aduceau persoane în vârstă la urne. Situația devine mai complicată aici, locuitorii fiind nemulțumiți de faptul că preotul din sat i-ar fi îndemnat să voteze actualul primar.

În timp ce Jurnalul de Brăila nu era lăsat să filmeze secția de votare din Tătaru, președintele spunând că trebuia să-i cerem voie, un autoturism condus se pare de fiul unui angajat al Primăriei, aducea o persoană cu deficiențe locomotorii la vot. Întrebat de un cetățean de ce nu au solicitat urna mobilă, dacă persoana nu se putea deplasa, șoferul a spus că nu au avut timp să facă solicitarea.

Tot aici, localnicii s-au plâns de faptul că urna mobilă ar veni și cu indicații de vot, fapt care însă nu a putut fi confirmat și nici nu s-a înregistrat o sesizare la BEC în acest sens.

La Făurei s-a înregistrat și primul dosar penal din acestă campanie electorală.

”Am fost sesizați cu privire la faptul că un primar din județul Brăila transporta alegătorii la vot cu autoutilitara primăriei. În urma cercetărilor s-a constatat că acesta a folosit vehiculul fără drept, în interes personal. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru delapidare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

La o secție de votare din Municipiul Brăila un alegător a primit din eroare două buletine de vot pentru alegerea candidatului la funcția de primar.Acesta le-a stampilat de ambele și le-a introdus în urna de vot. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de fraudă la vot.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry