Weekend plin pentru polițiștii brăileni! S-au aplicat 182 de sancțiuni și au fost reținute 8 permise de conducere!

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au desfășurat 16 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 37 de evenimente, 31 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 105.725 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.                         


În noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au desfășurat razii pe zona de competență cu scopul de a descuraja faptele antisociale, pentru prevenirea faptelor comise cu violență și a consumului de droguri.

În urma activităților, au fost verificate 37 de societăți comerciale, au fost legitimate 308 persoane, verificate 224 de vehicule, 136 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest.

De asemenea, polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.155 de lei, iar ca măsură complementară au fost reținute 6 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare și un set cu plăcuțe de înmatriculare.

La ora 19:30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat de 47 de ani, din comuna Vădeni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 221, pe raza localității de domiciliu.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

De asemenea, în același timp, un alt echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila a oprit în trafic un bărbat de 61 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Cazasu.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry