Interviu 5 întrebări! Răspunde candidatul USR-PLUS la Primăria municipiului Brăila – Mihai Isvoranu!

  • Pentru un om care nu a mai făcut politică, cum vi se pare prima campanie electorală, în care sunteți și candidat?

Eu m-am înscris în PLUS în februarie 2019, iar în august anul acesta am fost desemnat candidat al Alianței USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Brăila. Deci întreaga mea experiență în politică este destul de redusă. Trebuie să recunosc că prima mea campanie electorală este o experiență nouă, dar care mă încarcă și mă motivează.

Partea cea mai importantă pentru mine este interacțiunea cu foarte mulți brăileni – atât în precampanie, cât și acum în campanie am ieșit în fiecare zi pe stradă, să stau de vorbă cu oamenii, la firul ierbii, să le ascult păsurile, să le aflu nevoile și problemele.

Lucrul care m-a surprins cel mai mult este lipsa de speranță și cred că aici trebuie lucrat foarte multe, cred că este responsabilitatea tuturor celor care sunt în politică, de mai mult sau mai puțin timp, să le redea oamenilor speranța. De altfel de aceea am și ales ca slogan de campanie verbul #Putem. Pentru că eu cred că putem, eu cred că Brăila are viitor, trebuie ca și brăilenii să creadă.

  • În ultima perioadă vorbim tot mai mult de nevoia de a avea profesioniști la conducerea administrației locale. Ce vă recomandă pentru funcția de primar, o funcție administrativă? Credeți că veți face față solicitărilor?

Eu sunt de peste 15 ani antreprenor. Am reușit să construiesc o afacere de succes în Brăila, clinica Royal Vet, care este una dintre cele mai moderne din țară.

Am făcut această scurtă prezentare ca să ajung să răspund la întrebarea dvs. astfel: mă recomandă puterea de muncă, tenacitatea, dorința de a construi proiecte solide. Decizia mea de a intra în politică și apoi de a candida vine dintr-o idee în care cred: cred că este timpul ca generația noastră, a oamenilor care ne-am realizat profesional, am construit ceva în viață, să facă pasul spre politică și să construiască ceva și în comunitățile în care trăim. Și, picătură cu picătură, să facem o Românie mai bună.

Deci da, dacă am făcut față ca antreprenor într-un mediu dificil și puțin predictibil, cred că pot face față și solicitărilor impuse de funcția de primar. Și, așa cum am învătat permanent în toată viața mea profesională, cred că voi putea învăța și adminstrație, dacă brăilenii vor decide că își doresc să fiu primarul municipiului. Și mai este ceva: eu nu cred în oameni providențiali, în oameni care le știu pe toate. Eu cred în echipe și în oameni capabili să se înconjoare de echipe valoare.

  • Există șanse reale să deveniți unul din viitorii viceprimari ai municipiului Brăila. Cum vedeți activitatea din următorii patru ani alături de Marian Dragomir sau Lucian Căprariu?

Eu am intrat în această campanie ca să câștig primăria Brăilei. După alegeri, vom putea discuta pe tema colaborării dintre cei care vor fi aleși de brăileni, astfel încât să facem tot binele pentru orașul în care trăim.

În orice caz, pot să vă spun că eu sunt om de echipă și om de construcție. Mă interesează să las ceva în urma mea, indiferent din ce post sau din ce funcție. Mă interesează proiectele necesare și utile pentru brăileni, mă interesează discuțiile de idei. Cred că pe asta trebuie să ne concentrăm toți.

  • Care ar fi primele lucruri pe care le-ați schimba în calitate de primar al municipiului Brăila?

Am câteva subiecte care mă interesează foarte tare – primul este construirea unui spital pentru copii, apoi modernizarea școlilor și renovarea centrului istoric. Lista completă a temelor și proiectelor care cred eu că sunt importante pentru Brăila și brăileni le puteți găsi în programul meu de candidat care poate fi citit pe site-ul meu, www.mihaiisvoranu.ro.

Dacă ar fi să răspund foarte concret, probabil că aș face câteva lucruri foarte simple, cum ar fi terenuri de sport în curțile școlilor și terenuri de sport amenajate pe diferite terenuri virane din oraș. Apoi aș începe scrierea de proiecte europene – multe, zeci, pe toate axele de finanțare existente și nu sunt puține.

Practic aș încerca să aduc prosperitate în Brăila și să fac diferența prin câteva lucruri cu impact imediat în viața brăilenilor. Toate aceste proiecte despre care am vorbit vor aduce și locuri de muncă în oraș.

  • De ce ar trebui brăilenii să voteze Mihai Isvoranu și echipa USR-PLUS?

Le cer brăilenilor votul pentru că Brăila este orașul meu natal, aici m-am născut, am învățat, am muncit, îl iubesc și sunt nefericit că a ajuns printre ultimele orașe din țară. Pentru că vreau, știu și pot să redau Brăilei și brăilenilor prosperitatea pe care o merită. Pentru că mă motivează ce las în urma mea, de ce anume îmi leg numele. Pentru că toată istoria mea profesională arată că am reușit în tot ce mi-am propus.

Le cer brăilenilor să voteze USR-PLUS pentru că este nevoie de oameni noi în politică, pentru că avem nevoie de oameni cu o viziunea nouă, ce candidează după ce au demonstrat, fiecare în domeniul lui de activitate, că poate face performanță. USR-PLUS asta aduce: oameni noi și onești și capacitatea dovedită de a face lucruri bune în domeniile în care au activat până acum.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry