Idei de vacanţă pentru vara anului 2021. Care sunt recomandările agențiilor de turism?

Pandemia de coronavirus şi restricţiile de circulație impuse de autorităţi la nivel mondial şi local au afectat puternic sectorul turismului şi au modificat puternic preferințele şi comportamentul românilor în materie de vacanțe.

Dacă în anii precedenţi cele mai căutate oferte de vacanțe erau cele în Europa; anul acesta lucrurile sunt total diferite. Cei mai mulţi au preferat, la început de an, destinaţiile exotice. Maldive, Zanzibar, Nigeria, Tasmania sau Egipt s-au găsit între preferinţele românilor. Motivele pentru care au fost atât de căutate sunt lesne de înţeles – condiţii minime de acces, circulația liberă, condiţii de cazare lejere.

Mai jos regăsiți trei opţiuni de vacanţă pentru vara 2021 care ar putea să mulţumească multe din preferinţele voastre!

Fethiye și Oludeniz

Puțini au auzit de Fethiye și Oludeniz. Poate că Bodrum, Marmaris sau Didim vă sună ceva mai cunoscut.

În sud-vestul coastei turcești, mai exact în provincia Muğla, veţi descoperi aceste două destinații aparte, diferite de stațiunile turcești de tip all inclusive. Fethiye și Oludeniz se află la jumătatea distanței dintre celebrele staţiuni turceşti, Bodrum și Antalya, însă cadrul de litoral din Fethiye și Oludeniz este mai ferit de turismul de masă. Dar cu niște peisaje bogate şi viu-colorate!

Întreaga regiune are deschidere foarte frumoasă spre Marea Egee cea turcoaz, iar stâncile înalte, unele împădurite, altele mai golaşe completează excelent peisajul! Este multă linişte în această pitorească regiune turcească, liniște pe care o puteţi completa cu escapade și excursii inedite.

Cu siguranţă, în astfel de locuri puteţi petrece un sejur aparte, cu excursii, plimbări cu ambarcațiunea, zbor cu parapanta şi sporturi nautice. Sau puteţi vizita Laguna Albastră din Oludeniz unde veţi găsi ţestoasele Caretta-Caretta. Turismul este o activitate de bază a localnicilor, astfel că în centrul vechi din Fethye veţi găsi numeroase buticuri cu suveniruri felurite. Nelipsite sunt și cafenelele și restaurantele, dar bineînţeles şi hotelurile cu bun gust.

Mykonos

Insula Mykonos este o destinaţie sofisticată pe care o recomandăm adulţilor. Dacă încă nu aţi fost în Mykonos, poate ajungeţi în această vară! Mai ales că din iunie, încep zborurile charter cu plecare din Bucureşti!

Mykonos este una dintre cele mai frumoase locaţii din Marea Egee şi cea mai vibrantă insulă din Grecia, supranumită şi “Ibiza Greciei! Deşi şi-a construit renumele de insulă a petrecăreţilor, această frumoasă insulă greceacă are o ofertă mult mai complexă de atât. În plus, aşteaptă-te la plaje senzaţionale, apusuri de vis şi privelişti demne de cele mai frumoase cărţi poştale.

Maroc

Maroc este mai mult decât o ţară din Africa de Nord cu ieşire la Oceanul Atlantic ai cărei locuitori musulmani vorbesc limba arabă şi limba franceză. Deşertul Sahara şi cămilele sale sau pieţele viu colorate sunt o mică parte din ceea ce poţi descoperi în Maroc.

În Maroc vei avea surpriza să descoperi, în Valea Dades, un canion asemănător Marelui Canion din Statele Unite ale Americii. Valea Dades este situată între Munţii Atlas şi Munţii Jbel Sarhro şi oferă o panoramă uluitoare dar şi plină de contrast; pe de o parte vei vedea munţii înzăpeziţi, iar pe de cealaltă parte, deşertul. Pare de domeniul fantasticului, însă este strict opera minunatei naturi.

Iarna este cea mai bună perioadă pentru pasionaţii de surfing, întrucât la sud de Agadir se găsesc valurile ideale pentru acest sport iar zonă este absolut superbă şi liniştită. Dacă Agadir nu te va convinge, ai alţi 300 de kilometri de coastă de unde să alegi valurile perfecte. Dacă nu ai experienţă în ale surfing-ului, nu este nici o problem. Dacă vei să înveţi, află că în Maroc se fac cursuri de surfing pe tot parcursul anului.

O călătorie în Munţii Rif, situaţi în Nordul Marocului, îţi va dezvălui un loc inedit. Este vorba despre orăşelul Chefchaouen, care până în anul 1920 a fost izolat de restul lumii, însă care pare neatins de trecerea vremii. Pereţii clădirilor văruiţi într-un albastru pur, dau un aspect interesant locului şi îl transformă într-o atracţie turistică de top din Maroc. Nu trebuie să ratezi o vizită în orăşelul Chefchaouen!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry