Invatam sa gatim gustos cu Tatar Maria – Crostata pufoasa cu fructe
Ingrediente pentru blat
- 2 oua,
- 140 grame de zahar,
- 50 grame de ulei,
- 60 ml de lapte,
- 170 grame de faina,
- 8 grame de praf de copt,
Mixam ouale cu zaharul, dupa care adaugam uleiul, laptele, faina putin cate putin si prafu de copt. Tapetam o forma de tarta 30 cm cu unt si coacem blatul 20 minute, la 180 grade. Il lasam sa se raceasca si il intoarcem invers.
Ingrediente pentru sirop
- jumatate pahar cu apa,
- 2 linguri de zahar,
- putin suc de lamaie, sau limoncino,
Le amestecam si insiropam blatul.
Ingrediente pentru crema
- 500 ml de lapte,
- 2 coji de lamaie,
- 2 oua,
- 75 grame de zahar,
- 35 grame de amidon,
Laptele si cojile de lamaie le punem la foc mic , pana se infierbanta. Intr-o craticioara punem ouale, zaharul si mixam cu un tel. Adaugam amidonul. Cand laptele este fiert, inlaturam cojile de lamaie si punem peste crema. O punem din nou pe foc amestecand mereu timp de 5 minute, pana se ingroasa. O turnam peste blat, asteptam putin sa se raceasca, dupa care decoram cu fructe. Dam la rece cateva ore.
Pofta buna!
Redactor: Tatar Maria