Invatam sa gatim gustos cu Victoria Nicoleta – Musuroi de cartita
Ingrediente pentru blat:
– 150 grame de faina
– 5 oua
– 200 grame de zahar
– 40 grame de cacao
– 50 ml ulei
– putina sare
Ingrediente pentru umplutura:
– 1 plic de crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr.Oetker
– 200 ml lapte rece
– 2-3 linguri zahar pudra
– 3 banane
– 50 grame de fulgi de ciocolata;
Mod de preparare:
Mixam ouale, zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, iar apoi adaugam cacaoa pe care o incorporam bine. Punem uleiul si faina(putin cate putin) si amestecam totul cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda si dam blatul la cuptorul preincalzit la 180°, pentru aproximativ 30-40 minute. Cand blatul este gata, il lasam sa se raceasca,iar intre timp ne ocupam de crema. Mixam praful de crema cu 200 ml de lapte rece si 2-3 linguri de zahar pudra, iar cand aceasta este gata, adaugam fulgii de ciocolata.
Dupa ce blatul s-a racit, scobim in interiorul sau, lasand o margine de 3 cm. Taiem bananele pe lungime si le asezam in blatul scobit. Punem apoi toata crema si imbracam tortul, dandu-i forma de cupola si presarand peste, firimiturile de blat.
Pofta buna!
Redactor: Victoria Nicoleta