Supă de roșii cu orez. Rețetă simplă!

Supa de roșii cu orez este una dintre cele mai simple și mai gustoase supe. Se poate face în orice anotimp, dar vara si toamna, cu roșii proaspete și dulci, de gradină… e ceva de vis.

Ingrediente:

  • 1,5 kg de roșii bine coapte; 1 litru de suc de rosii gros; 2 borcane cutii de roșii în bulion de câte 400 g;
  • 50 g orez;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 200 g telină rădăcină;
  • 1 ardei gras;
  • câteva fire de telină verde;
  • 1 bucată de păstârnac sau pătrunjel rădăcină;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • mărar și pătrunjel verde;
  • sare;
  • piper.

Cum preparăm rețeta de supă de rosii cu orez?

1. Legumele, în afară de roșii, se curăță și se taie bucăți: morcovul, țelina și păstârnacul se taie cubulețe, ceapa se taie în 4, ardeiul fâșii mari. Roșiile proaspete se dau pe răzătoare sau la blender.

2. Se pun 3 litri de apă în oală (dacă doriți o cantitate mai mare, puneți mai multe ingrediente) și se adaugă ceapa, ardeiul și rădăcinoasele. Se pune capacul și se lasă să fiarbă cam 20 de minute din momentul în care apa a dat în clocot. Se verifică acum legumele dacă sunt fierte bine și, dacă mai este nevoie, se mai lasă să mai fiarbă puțin.

3. Se adaugă acum roșiile date pe răzătoare (blender) sau sucul de roșii, uleiul, orezul spălat, frunzele de țelină verde și 1 lingură rasă de sare. Se lasă să fiarbă, la foc mic, cam 15-20 de minute din momentul în care a dat in clocot.

4. Se potrivește după gust cu sare și piper. Se mai lasă să dea 2-3 clocote.

5. Se stinge focul. Se spală și se taie verdeața, se pune deasupra cam la 10 minute după ce s-a oprit focul. Se pune capacul și se lasă să se odihnească aproximativ 20 de minute înainte de servire.

POFTĂ BUNĂ!
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry