Tocăniţă de cartofi cu costiţe afumate. Rețetă tradițional românească

Cine poate refuza o porție de tocăniță de cartofi cu costițe afumate? Probabil, nimeni. La cât este de delicioasă, nici nu ai avea cum. Iată cum prepară.

Ingrediente:

1.5 kg cartofi făinoşi
300 gr costiţe afumate
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
2 linguriţe boia dulce
1 vârf cuţit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legătura pătrunjel
1 lingură ulei
   sare, piper negru

Se taie costiţele bucăţi individuale (între oase). Se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc uşor pe toate părţile şi îşi lasă o parte din grăsime. Se scot pe o farfurie. În grăsimea rămasă se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt.

Se călesc la foc mic timp de 10 minute, până devin foarte moi. Se trage oala de pe foc şi se adăugă dafinul, boiaua şi piper negru. Se amestecă bine. Se pun costiţele înapoi în oală, se adaugă sare după gust şi se acoperă cu 1.5 l apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 oră sau până când carnea se desprinde uşor de pe os.

Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Fierbeţi fără capac timp de 20-30 minute (până cartofii sunt făcuţi). Adăugaţi pătrunjelul tocat fin. Lăsaţi să stea câteva ore şi sosul se va îngroşa. 

Această rețetă o găsiți si pe DC News.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry