A fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea studiului de fezabilitate la drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila!

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a semnat săptămâna trecută contractul de finanţare pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic necesar şoselelor de legătură cu conexiune la drumul expres Constanţa-Tulcea-Brăila între municipiul Tulcea şi satele Mineri, Cataloi, Agighiol şi Malcoci.

Cele două documente vor fi realizate în următoarele 21 de luni de asocierea firmelor Eurocerad International SRL, 3TI Progetti Italia, Ingegneria Integrata SPA şi WE Project Engineering SRL, valoarea totală a contractului de finanţare semnat fiind de 5.050.599,26 lei, fără TVA, notează Radio Constanța.

Directorul din cadrul Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate – Delta Dunării, Sorin Zaharcu, a subliniat avantajele proiectului.

”O conexiune rutieră foarte bună duce la scăderea timpilor de deplasare, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, a numărului de accidente, dar în acelaşi timp atrage şi foarte mulţi investitori. Uitaţi-vă în Ardeal, vedeţi cum s-au dezvoltat oraşele conectate la autostradă, unde s-au dezvoltat parcuri industriale, iar mediul de afaceri a devenit competitiv, în comparaţie cu zonele în care nu există infrastructură de transport”, a afirmat Zaharcu.

Potrivit Primăriei municipiului Tulcea, şi drumul expres Constanţa-Tulcea-Brăila se află în faza de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry